HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Kısa süre önce Türkiye’nin değişik illerinden derneklerin bir araya gelerek kurulan Hakkari Dernekler Federasyonu 2020 yılının 2’nci Yönetim Kurulu Toplantısı’nı Hakkari de yaptı.

Hakkari Şenler Otel’inde gerçekleştirilen toplantıya; Hakkari Federasyonu Genel Başkanı İsmail Demir, Kadın ve Çocuktan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülsüm Abbasıgil, Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Hacı Tansu, Kültür ve Sanat Kurulu Başkanı Ayhan Tunç, Spor Kurulu Başkanı Fahri Güldal ve Hakkari de aktif faaliyet yürüten dernek başkanları katıldı.

“Hakkari’ye hizmet etme yolunda yürüyeceğiz”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Hakkari Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İsmail Demir, Hakkari’de toplantı yapmanın önemine değinerek, “Hakkari’ye hizmet etme yolunda yürüyeceğiz” dedi.

Toplantıya katılan Hakkari’deki dernek temsilcilerine teşekkür eden Demir, “Hakkari Dernekler Federasyonu Genel Merkezi’nin İstanbul’da olması önemli.  İlimize hizmet etme noktasında güçlerimizi daha da büyüteceğiz. Bizler ülkemiz ve ilimiz yararına, halkımıza hizmet etme, birçok gencimizin hedefine ulaşma noktasında elimizden geleni yapacağız. Bizler herhangi bir siyasi oluşumun yanında veya karşısında değiliz. Biz Hakkari adına yakışır bir şekilde bütün STK’lar ve partilere eşit mesafedeyiz. Bizim işimiz siyaset değil, bilakis işsizliğin en çok olduğu ilimizde belki bir umut olma ve ilimize hizmet etme yolunda yürüyeceğiz.” dedi.

Kısa bir süre sonra yönetim kurulu ve onur kurulu üyeleri ile beraber Hakkari’yi tekrar ziyaret edeceklerini ve bir dizi görüşmeler yapacaklarını anlatan Demir, “ Hakkari için elini taşın altına koyacak olan her kesin hizmetkarı olacağız. Bu toplantımıza katılan bütün dernek başkanları arkadaşlarıma ve kıymetli basınımıza teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan Hakkari’deki dernek başkanları ise Hakkari’yi temsilen kurulan Hakkari Dernekler Federasyonu’nun kıymetli olduğunu ve herkesin federasyona sahip çıkması gerektiğini belirttiler. Dernekler bünyesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren dernek başkanları, bundan sonraki süreçte birlik mesajları verdi.

Öte yandan federasyon tarafından, bir ay önce başlatılan “1 Bot-1 Mont” yardım kampanyası çalışmaları da değerlendirildi.

dernek-(2).jpg

Editör: Haber Merkezi