HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari’nin başlı sorunlarından bir tanesi olan başıboş inekler, havaların ısınmasıyla yeniden boy göstermeye başladı. Kenttin değişik cadde ve sokaklarında görünen başıboş inekler gerek vatandaşların gerekse sürücülerin tepkisine neden oluyor.

Belediyenin başıboş hayvanlara bir çözüm bulmasını isteyen vatandaşlar, hayvan sahiplerine gerekli cezai işlem uygulanması çağrısında bulundu.

Vatandaşlar: “Hakkari Belediyesi’ni göreve çağırıyoruz. Hakkari artık cadde ve sokaklarında başıboş gezen ineklerden bıktı. Bu manzara şehircilik açısından güzel bir görüntü değil. Bakıyorsunuz kaldırımın üstüne çıkmış onlarca inek görüyorsunuz. Bu hiç hoş görüntü değil. Bu görüntülerin bir daha ortaya çıkmaması amacıyla belediyenin hayvan sahiplerini caydırıcı cezai işlemler uygulaması lazım. Bu uygulanmadığı takdirde kentimizde bu gibi görüntülere daha çok şahit olacağız. Dileriz bir an önce bu yıllardır devam eden başıboş inek sorununa çözüm bulunur.”

Sürücüler ise başıboş gezen inekler yüzünden çoğu kez trafik aksaklıkların meydana geldiğini belirterek şunları söylediler; “ İnekler şehir merkezinde adeta cirit atıyor. Kaldırımları, cadde ve sokakları mesken haline getiren inekler biz sürücülere zor anlar yaşatıyor. Bu durum çoğu kez çekilmez hale getiriyor. Ya yolun ortasına uzanmış inek görüyorsunuz  ya da sürüler halinde Hakkari-Van Karayolu başta olmak üzere anayol, cadde ve sokaklarda cirit attığını görüyoruz. Bu trafikte aksaklıkların yaşanmasına olası kazaya davetiye çıkarabilir. Bu yüzden hayvan sahiplerinin hayvanlarına sahip çıkmasını istiyoruz.”

dsc_7786.jpg

dsc_7788.jpg

Editör: Haber Merkezi