HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari Belediyesi, yolları bozuk ve tozdan geçilemeyen Bağlar Mahallesi’nde asfaltlama için kısa süre önce çalışmalar başlatmıştı. Altyapı çalışmalarının bitirilmesiyle yolların asfaltlanması için çalışma başlatan Hakkari Belediyesi, mahallenin 305.’inci sokağı üzerinde çalışmalarına devam ediyor. 

Yürütülen çalışmalar kapsamında asfalt öncesi yol üzerinde yapılan PMT plent-miks malzemesi serme çalışmalarını Belediye Eşbaşkanı Cihan Karaman yerinde denetledi. Çalışmalar hakkında teknik ekiplerden bilgi aldıktan sonra Karaman, mahalle sakinlerinin taleplerini de dinledi.

Mahalle sakinleri ise, başlatılan asfalt çalışmaları ile yıllardır toz ve çamur içindeki mahalle yollarından artık kurtulacaklarını belirterek çalışmalar için Belediye Eşbaşkanı Cihan Karaman’a teşekkür ettiler.

ÇÖKEN YOL ONARILIYOR

Öte yandan aynı mahallenin Erisan semtinde Katramas Deresi kenarında çöken yolun yapımı için Hakkari Belediyesi çalışma başlattı.

Bahar aylarında Katramas Deresi'nin yükselmesi sonucu yol çökmüş ve yol içerisinden geçen şehir kanalizasyon hattı hasar görmüştü. Su seviyesinin  yüksek olması nedeniyle çalışma yapamayan Hakkari Belediyesi, su seviyesinin düşmesinin ardından zarar gören yolda ve kanalizasyon çalışmaları için kolları sıvadı. Ekiplerin onarım çalışmalarını Belediye Eşbaşkanı Cihan Karaman, yerinde inceledi. 

Yol ve kanalizasyon nedeniyle çeşitli zorluklar yaşadıklarını belirten mahalle sakinleri ise, yol ve kanalizasyon yapımı için yetkililere teşekkür etti. 

belediye-(1)-003.jpg

belediye-(2)-005.jpg

belediye-(3)-005.jpg

belediye-(8).jpg

belediye-(10).jpg

Editör: Haber Merkezi