HABER: İRFAN TEMEŞ HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Bağlar Mahallesi’nin 305 sokak Erisan semtinde yaşayan vatandaşlar, Hakkari’nin bir çok mahallesine çöp konteynırları bırakıldığını, fakat kendi oturdukları semte çöp konteynerleri bırakılmadığı için tepkili. 

Mahalle sakinlerinden İsmail Deniz, sokaklarda kendi belirledikleri köşelere çöplerini bıraktıklarını, çöp arabası gelene kadar mahallede çokça bulunan sokak köpekleri tarafından çöplerin parçalandığını ve sokakların pislik içinde kaldığını ileri sürdü.   

Çocuklarının sokakta oyun oynamaktan çekindiklerini ve hastalık kapma endişesi nedeniyle de kendilerinin de izin vermediğini belirten Deniz, Hakkari Belediyesi yetkililerinden bu duruma bir çözüm bulmasını talep etti. Her gün temizlik yapıldığını fakat çöp konteynırı sorunundan dolayı temizliğin pek fazla işe yaramadığını belirten Deniz; “Bizim mahallenin birkaç noktasına konteynır bırakılmış. Fakat bizim oturduğumuz semte bırakılmadı. Çöplerin etrafa saçılmaması için varil bırakılmış fakat varil yetersiz kalıyor. Artan çöpler sağa sola hayvanların karıştırmasıyla dağılıyor. Ortaya istenmeye görüntüler çıkıyor. Bu sorun çöp konteynır olmadığı sürece bu sıkıntılar devam edecek. Belediyeden ricamız erisan semtindeki alana da çöp konteynırların bırakılması ”  

dsc_9885.jpg

dsc_9887.jpg

Editör: Haber Merkezi