HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ

Hakkari'de 12 Kasım 2019 tarihinde soluk borusuna yemek kaçan 6 yaşındaki Cevahir Mukaddes Akar, önce Van'da sonra da Ankara'da tedavi altına alınmıştı. Aylardır süren tedavinin ardından Cevahir Mukaddes Akar geçen hafta, gözlerini açmıştı.

Ankara Hakkarililer kültür dayanışma ve yardımlaşma derneği, Şehir Hastanesinde tedavi gören CevahirMukaddes Akar'ı ziyaret etti. Akar'ı ziyaret eden dernek başkanı Faysal Bilmece ve dernek kurucularından Zeki Noyan, Cevahir Mukaddes Akar'ın babası Recep Akar ile bir süre sohbet ederek "geçmiş olsun" dileklerinde bulundu.

Beyin hasarına maruz kalan ve cihaza bağlı yaşam mücadelesi veren minik Mukaddes Akar'ın babası Recep Akar devlet ve hükumet yetkililerine seslenerek; ‘Hastane doktorları kızının yaşama şansının kök hücre naklî ile mümkün olabileceği bilgisini verdiklerini bununda İstanbul Acıbadem hastanesinde mümkün olabileceğini, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere sağlık bakanı ve diğer devlet ve hükumet yetkililerinin "Bir Hayat Kurtarma " adına devreye girip kendilerinin bu çaresizliğine sahip çıkmalarını vatandaş olarak beklediklerini söyledi.

 

Editör: Haber Merkezi