HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Sanayi Caddesi’nin ulaşıma kapatılmasıyla beraber Katramas Köprüsü, Golazuryan Caddesi alternatif yol olarak kullanılmaya başlandı.  Alternatif yol ile birlikte Sanayi, Durankaya Beldesi,  Bağlar Mahallesi, Bay Köyü ve Merzan Mahallesi’ne bu yoldan ulaşım sağlanıyor. Yolun dar olması ve yokuşlu olmasıyla beraber altyapı çalışmasından dolayı tahrip olan yolda sürücüler yokuşu geçmek için büyük zorluklar çekiyor.

Asfaltlama çalışması için Hakkari Devlet Hastanesi’nden Katramas Köprüsü’ne kadar dökülen ziftten dolayı araç tekerleklerine yapışan zift alternatif yolda araçların kaymasına neden oluyor. Bir çok araç yolda badanaj çeke çeke çıkmaya çalışırken, yokuştan aşağı bazı araçlar ise kayarak büyük tehlike yaşıyor. 

dsc_9185.jpg

Sürücüler, alternatif olarak açılan yol yokuşlu olmasından dolayı büyük zorluk çektiklerini dile getirdi.  Sürücüler,  “Yolun dar ve yokuşlu olması aynı zamanda altyapı çalışmalarından dolayı kazılan yol bir çok yerde çukurlar oluştu. Bazı noktalarda parke taşı olmasından dolayı dökülen zift araç tekerleklerine yapışarak kayganlığa neden oluyor. Yokuşlu yoldan araçlar zor çıkıyor. Özellikle ağır vasıtalar bu zorluğu yaşıyor. Bir çok kez yolda uzun araç kuyrukların oluşmasına neden oluyor. Yolda sürücüler yokuşu geçmek için büyük çaba sarf ediyor.  İnşallah en yakın zamanda ana cadde ulaşıma açılır bizlerde bu eziyetten kurtulmuş oluruz.”

Mahalle sakinleri ise, yolun alternatif olarak açılmasıyla beraber yoğun bir araç trafiğinin yaşandığını, Golazuryan Caddesi’nin bozuk olması nedeniyle mahallenin toz içinde kaldığını evden dışarı çıkamadıklarını, çocukların ev hapsi yaşadığını dile getirdiler. Mahalle sakinleri Golazuryan Caddesi’nin de bir an önce asfaltlanmasını istedi. 

dsc_9187.jpg

dsc_9188.jpg

dsc_9193.jpg

Editör: Haber Merkezi