HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ

Hakkari Kapalı Spor Salonu'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, yaptıkları işin salt bir siyasi organizasyon olmadığını söyledi. 

Bir dava hareketinin neferleri olduklarını, bu davanın neferleri olarak Türkiye'nin yarınlarını daha aydınlık hale getirmek için uğraş verdiklerini belirten Yavuz, şunları aktardı:

"Eğer kökü çok derinlerde olan ve maziden aldığımız ilhamla geleceğe doğru yürümüyor olsaydık, biz bunca tuzağı boşa çıkartamazdık, bunca prangayı bir bir kıramazdık. Dolayısıyla eğer Türkiye'de bunca tuzak boşa çıkartılmışsa, prangalar bir bir kırılmışsa ve kırılmaya devam ediyorsa siz yüreği coşkun ve güzel insanların katkısıyla oluyor bu. Biz maden davanın neferleriyiz makamlara oturup kalamayız, makamlar bizim hedefimiz, amacımız olamaz, makamlar ancak bizim için birer vasıta olabilir. Sizlere hizmetkarlık yapabilmek için ancak birer araç olabilir."

AK Parti iktidara gelmeden önce en büyük sıkıntının ekonomi olduğuna vurgu yapan Yavuz, şöyle devam etti:

"Ekonomi birinci gündemimizdi, önceliğimizdi. Türkiye zaten batmış, gırtlağa kadar borca batık. Sayın Cumhurbaşkanımız gittiği her mitingde 3 yıl bizden hiçbir şekilde bir şey beklemeyin diyerek meydanlarda hitapta bulunuyordu. Bugün muhalefet partileri böyle söylesin bakalım. O kadar kötüydü ki Türkiye'nin hali 3 yıl biz ancak nefes alırız diye düşünülüyordu. Türkiye adeta bayılmıştı, solonum cihazına bağlanmıştı, adım atamıyordu, nefes alamıyordu. Ama sizlerin helal oylarınızla iktidara gelen AK Parti ile birlikte nefes aldı, ayağa kalktı, yürüdü hatta koşuyor elhamdülillah. Biz Cumhur İttifakıyla kol kola daha çok uzun yıllar gideceğiz. Çok daha büyük işler gerçekleştireceğiz. Türkiye'nin dönüşümüne çok daha büyük katkılar sunacağız. Türkiye gelişecek, çok daha dönüşecek, çok daha güzelleşecek Allah'ın izniyle. Bundan hiçbirinizin şüphesi olmasın."

O dönem Türkiye'nin ikinci öncelikli meselesinin darbeler, terör ve vesayet olduğunun altını çizen Yavuz, şu değerlendirmede bulundu:

"Türkiye tam bir darbeler ülkesiydi. 10 yılda bir ihtilaller gerçekleşiyordu ve Türkiye'nin bütün kazanımları yerle bir ediliyordu. Sadece 1980 ihtilalinde 650 bin kişi gözaltına alınmıştı. 210 bin dosya mahkemelerde açılmış, bu 210 bin dosyadan 230 bin kişi yargılanmıştı. 517 kişi idama mahkum edilmişti. Bunların 50 tanesi biri sağdan biri soldan diyerek idam edilmişti. 10 binlerce kişi işkenceye maruz bırakılmıştı. Binlerce kişi yurt dışına kaçmak zorunda kalmıştı. Ve saire, ve saire. Darbeler böyle sonuçlar üretiyordu. AK Parti iktidara geldiği günlerde de herkesin kafasında şöyle bir cümle dolaşıyordu; "iktidar olmak mümkün ancak muktedir olmak mümkün değil.' Ama yine sizin her birinizin annemizin ak sütü kadar helal olan oylarımızla iktidarda tuttuğumuz, iktidara getirdiğimiz ve iktidarını da devam ettirdiğimiz AK Parti iktidarıyla birlikte artık bu algı da yerle bir oldu."

İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek de göreve layık gördükleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti Genel Merkezine teşekkür etti.

AK Parti'nin kurulduğu günden bugüne kadar herkesle gönül bağı kuran bir parti olduğunu dile getiren Özbek, "AK Parti Edirne'den Hakkari'ye Türkiye'nin her yerinde taş üstüne taş koyan, her insana dokunmuş bir partidir. Bir emanet devralıyorum. Bu emaneti teslim alırken herkese adaletli ve hakkaniyetli davranacağımıza söz veriyorum. Teşkilatlarımızla tüm Hakkari halkının hizmetinde olacağız." diye konuştu.

Tek listeyle gidilen seçimde, Özbek AK Parti İl Başkanı seçildi.

Kongreye Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı A. İhsan Yavuz, Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan, Eski Dönem İl Başkan Yardımcısı Allattin Parlak, Ak Parti İl Koordinatörü Hatice Merve Tatar, Hakkari Eski Milletvekili Hakkı Töre, AK Parti Van İl Başkanı Kayahan Türkmenoğlu, Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar, Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı,  Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Durankaya Beleye Başkanı İsmail Demirci, Büyükçiftlik Belediye Belde Başkanı Rüştü Zeydan,Eski Ak Parti İl Başkanlarından Emrullah Gür, Osman Kızılban, Nurettin Fırat, A. Mecit Tarhan, Mehmet Ertuş, İl kadın kolları başkanı Münevver Ertuş,Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Cumhur Demir,Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Kenan Beyter,Doğu Anadolu Bölgesi Gaziler ve Şehit Aileleri Federasyon Genel Başkanı Abdurrahman Er, Kanaat önderlerinden Mehmet Fırat, Timur Yoldaş, İlçe kadın kolları başkanları  ilçe başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve binlerce partili katıldı.

man1.jpg

15-010.jpg38.jpg88.jpg

 

101.jpg98.jpg

ma55.jpg55-001.jpg

567.jpg35.jpg5-044.jpg

10-014.jpg

6-022.jpg3-086.jpg33-003.jpg

23-004.jpg22-007.jpg38-001.jpg

 

 

 

Editör: Haber Merkezi