HAKKARİ İLSESİ  GAZETESİ-
AK Parti binasında düzenlenen törene sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.
Ak Parti İl Başkanlığına getirilen Emrullah Gür, Hakkari'de siyaset yapmanın zorluğunu bildiklerini belirterek, “Böyle zor bir dönemde 52 başkan adayımız vardı.
Ben bu davaya gönül vermiş arkadaşlara tek tek teşekkür ediyorum. Bu davada, bu yolda mutlak suretiyle bizim bir şeyler yapabilmemiz için ekibimizle beraber iyi projeler yapacağız.
Bu mertebede sizlerin bize vereceğiniz projeler neticesinde elimizden geleni yapacağız. Fakat bu yolda sizden tek bir isteğim var, hatalar insanlara mahsustur.
Hakkari'de siyasetin zorluğunu biliyoruz. Ben 16 yıldır bu davanın içerisinde yetişmişim ve genel başkanımızın takdiriyle bu görev bize tebliğ edildi.
Rabbim inşallah bizleri de onlara karşı mahcup etmez, sizlere de mahcup etmez. Bu mücadelede sizin desteğiniz bizim için çok önemli" şeklinde konuştu.
Başkan Nurettin Fırat ise,"Değerli dava kardeşlerim, bu bir bayrak yarışıdır, 3 yıl civarı bu bayrağı onur ile taşıdım ve bugün çok kıymetli Emrullah GÜR kardeşime devir etmiş bulunmaktayım.
Bugünden sonra da her daim AK Partimize hizmete ve teşkilatımıza gücümüz nispetinde hizmet için hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Bizler makam için değil dava ve hizmet için burda yer aldık ve inşallah olmaya devam edeceğiz. 
Emrullah Bey'in bu mücadele bayrağımızı daha ileriye ve güzele doğru taşıyacağından eminim. 
Bizler coğrafyamızın zorluklarını bilen insanlarız, "coğrafya kaderdir" diyor İbni Haldun. Bizler coğrafyamızın kaderini güzelleştiren Ak davanın neferleriyiz.  
Bu mücadelede her daim tüm halkımızı kucakladık ve kucaklamaya devam edeceğiz. Bu mücadele bayrağını bizden devr almak için Hakkari ilimizden 50 kadar kardeşimiz talipli oldu ve Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiri Emrullah Bey olmuştur.
Bu doğru ve güzel kararın ilimize ve halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ayrıca aday olma çabasında olan tüm kardeşlerimizde tek tek teşekkür ediyorum. 
Hülasai kelam; Bugün bu mücadele bayrağını kıymetli bir kardeşime devr etmekten gurur duyduğumu beyan eder, hepinizi saygı ve hürmet ile selamlıyorum. 
Yapılan konuşmanın ardından, Nurettin Fırat görevini başkanlığa getirilen Emrullah Gür'e devretti. 

Editör: Haber Merkezi