HAKKARİ İL SESİ GAZETSİ-HİKMET TEMEŞ

Hakkari merkez Dağgöl ve Halife Derviş Mahallerinin kesiştiği noktada bulunan, Hakkari- Van yolunun geçtiği Medeni Sancar Kavşağında bulunan yolda, üstü açık bırakılan rögar kazalara adeta davetiye çıkarıyor.  

Kentin bütün cadde ve sokaklarında hala devam eden ve ne zaman son bulacağı bilinmeyen yer altı atık kanalizasyon ve su şebekesi onarım çalışmaları sonrasında üstü geçici olarak kapatılan rögar, çökme sonucu açık kalmış ve sürekli seyreden araç trafiğinin yanı sıra yayalar içinde ciddi yaralanmalarla sonuçlanabilecek kazalara davetiye çıkartıyor.

Çökme sonucu kapağı ile beraber çevresinin de eklenmesiyle büyük bir çukuru andıran rögar, sürücü ve yayaların tepkisine neden oldu. Birkaç gündür aynı durumla karşılaştıklarını ifade eden sürücüler, rogar’ın onarılmadığı gibi yola da herhangi bir işaret konulmadığını kaydederek, özelikle akşam saatlerinde sık seyreden trafikteki sürücülerin kaza yapma riski ile karşı karşıya kaldığını söylediler. 


Otomobil ve ticari araç sürücülerinin sık kullandığı yolda rögarın açık bırakılmasına karşın herhangi bir emniyet şeridinin çekilmemesi de dikkat çekiyor.
Günün aydınlığında açık olduğu az da olsa fark edilebilen rögar, havanın kararmasıyla daha büyük tehlikelere yol açıyor. 

Editör: Haber Merkezi