21 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan Hakkarili Hidayet Tekik, bölgede yaşanan olaylar nedeniyle Çukurca ilçesine bağlı Kavuşak Köyü Maden Mahallesinde (Talısan) göç etmek zorunda kaldı. Daha 18 yaşında iken boyacılığa başlayan Hidayet Tekik, yıllardır geçimini boyacılık yaparak sağlıyor.

Hakkari’nin en işlek Caddesi olan Cumhuriyet Caddesi üzerinde sabahın erken saatlerinde boya tezgahını açan Tekik, iş başı yapacak memur ve öğretmenlerin uğradığı tek boyacı. Kısa sürede herkesin sempatisini kazanan Hidayet Tekik, geçim savaşında başarılı olabilmek için ne Hakkari’nin eksi 10 dereceleri bulan soğuk havasına aldırıyor ne de yazın kavurucu sıcağına... Tekik'in Şubat  ayının ayazına rağmen tebessüm içinde çalışma azmi dikkatlerden kaçmıyor.

Bir yandan lise okurken diğer yandan boyacılık yaparak ayakta durduğunu belirten Hidayet Tekik evli 3 çocuk sahibi  çocuklarının kendi kaderini yaşamaması için çalışmaktan başka çaresi olmadığını düşünüyor ve ekliyor, “Hem okuyup hem de çalıştım. Ailemizin maddi durumu nedeniyle çalışmak zorundaydım. Geçim derdi çok zor, bir gün işe gitmesem (boyacılığa) eve ekmek götürecek param olmuyor. O yüzden ne soğuk hava ne kar kış her zaman işimin başında olmam gerekir. Hayata boyacılık yaparak atıldım. Yıllarım boya kokusunun içinde geçti”

Boyacılık mesleğinin kendisine çok şey kazandırdığını kaydeden Tekik, “Her gün öğrenciden, öğretmenine, esnafından işçisine birçok kişinin ayakkabısını boyuyorum. Burada huzur buluyorum” diyor.

Tekik özelikle   yaşanan hayat  pahalılığa herkesi olduğu gibi  beni de olumsuz  anlamada  etkilemektedir özelikle ayakkabı boyacılığı kullandığı  malzemelerin her geçen gün pahalı olması  işerimi etkilemektedir insanlar  ayakkabılarını eskiye oranla boyatmadıklarını  söyledi.

hd3.jpg

hdi1.jpg

Editör: Haber Merkezi