Adıyaman'da lösemi tedavisi gören 2 yaşındaki Suriyeli Fatma Osman'a 4 yaşındaki ağabeyi Hüssam Osman'dan alınacak ilik nakledilecek.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak yaklaşık 5 yıl önce Türkiye'ye sığınan Suriyeli Osman ailesi, Adıyaman'daki konaklama tesislerinde yaşamını sürdürüyor.

Ailenin dört çocuğundan en küçüğü olan lösemi hastası Fatma, yaklaşık bir yıldır Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Onkoloji Hastanesinde tedavi görüyor.

Suriyeli çocuğa, yapılan testler sonucu 4 yaşındaki ağabeyi Hüssam Osman'ın iliğinin yüzde 100 uyumlu olduğu belirlendi.

Osman ailesi, kızlarına Ankara Çocuk Sağlığı Hastalıkları Hematoloji Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilik nakli gerçekleştirilecek olmasının sevinci yaşıyor.

Baba Mahmut Osman (28), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 5 yıl önce ailesiyle birlikte iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığındığını söyledi.

Çocuklarından Fatma'nın lösemi hastası olduğunu ve GAÜN Şahinbey Onkoloji Hastanesinde tedavi gördüğünü anlatan Osman, "Birkaç gün içerisinde kızıma ilik nakli için Ankara'ya gideceğiz. Açıkçası çok mutluyum. Kızım, inşallah bir an önce iyileşir. Kızıma nakli ağabeyi Hüssam verecek." dedi.

Anne Fadiye Nazif Osman ise nakilde bir sıkıntının olmamasını umut ettiklerini belirterek, "Birkaç güne Ankara'ya gideceğiz. Çocuğumun hastane masraflarını Türkiye karşılayacak. Türk hükümetine çok teşekkür ederim. Çocuğum inşallah en kısa zamanda iyileşir." diye konuştu.

Ağabey Hüssam Osman da kız kardeşini çok sevdiğini, sağlığına kavuşacağı için mutlu olduğunu kaydetti./AA

Editör: Haber Merkezi