Şehit güvenlik korucularının cenazesine katılmak üzere bölgeye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Cüneyit Orhan Toprak, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Şemdinli Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, Şemdinli 34’üncü Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdoğan Baykal, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

 Şemdinli 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından şehit güvenlik korucuları Osman Yeşil ve Alaaddin Tekin’in naaşları toprağa verilmek üzere Gelişen Köyü Toklu Mezrası getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından şehit güvenlik korucuları Yeşil ve Tekin’in naaşları gözyaşları arasında toprağa verildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, başsağlığı dileğinde bulunduğu şehit güvenlik korucularının yakınlarına Türk bayrağı takdim etti.

 Ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Valin Cüneyit Orhan Toprak beraberindekilerle birlikte köy camisindeki taziyeye katılarak şehitlerin aileleri ve yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulundu.

 Cuma namazını da köy camisinde kılan Bakan Soylu Vali Toprak, daha sonra şehit güvenlik korucuları Osman Yeşil ve Alaaddin Tekin’in ailelerini evlerinde ziyaret etti. Şehit ailelerinin sıkıntı ve taleplerini dinleyen Bakan Soylu, rahatsızlığı nedeniyle yatalak durumda bulunan şehit güvenlik korucusu Alaaddin Tekin’in babası Hamza Tekin’i tam teşekküllü bir hastaneye alarak tedavisini sağlayacaklarını söyledi.
 Ardından Bakan Soylu, beraberindekilerle birlikte güvenlik güçlerimiz ile bölücü terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmanın yaşandığı bölgeye giderek burada incelemelerde bulundu.

 Köydeki Büyüktepe Karakol Komutanlığını ziyaret eden Bakan Soylu, daha sonra İlimizden ayrıldı.

 Bölgede bulunan Vali Cüneyit Orhan Toprak ise beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte Şemdinli İlçesi’ne bağlı Derecik Beldesine geçerek 29 Eylül 2017 tarihinde güvenlik güçlerimiz ile bölücü terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada şehit olan güvenlik korucusu İslam İrez’in ailesini evinde ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bulundu. Vali Toprak bir süre sohbet ettiği şehit ailesinin sorun ve taleplerini dinledi.

 Ardından Valin Toprak, Derecik Beldesi’nde bulunan 34’üncü Hudut Tugay Komutan Yardımcılığı’nı ziyaret ettikten sonra il merkezine döndü

Editör: Haber Merkezi