HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ

Valilik binası önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunmayla başlayan törende, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Vali Cüneyit Orhan Toprak, Atatürk Kültür Merkezinde devam eden programda yaptığı konuşmada, vatan savunması için Çanakkale'de ortaya çıkan ruha işaret ederek, şunları kaydetti:

"Çanakkale'de öyle bir ruh meydana geldi ki 250 bin atamız, dedemiz, Hakkarili, Kırklarelili, Mersinli, Samsunlu, Kayserili büyüğümüz, atamız, dedemiz, gözlerini kırpmadan şehit oldular. Rakamın ne kadar büyük olduğunu anlamanız için söylüyorum. Bu milli birlik, beraberlik, milli, dayanışmamızın, bağımsızlığımızın bir nişanesi olmakla beraber halen aynı zamanda Mehmetçikimizin, milletimizin kahramanlığında bir destan olarak tarihe geçti."

 

Türk ordusunun, gücünün yanı sıra merhameti ve insanlık değerlerini gözetmesiyle de öne çıktığını dile getiren Toprak, buna şu örneği verdi:

 

"Dün saat 15.20 itibariyle olan bir olayı size anlatayım. Hakurk değimiz Kanireş bölgesinde Dağ Tugay Komutanlığımız operasyon icra ediyor. Orada iki teröristi sağ olarak ele geçiriyorlar. Askerlerimiz geliyor, bir taraftan da tedavisini yapıyorlar. İşte onunla konuşuyorlar. Mağaranın girişinde BKC (biksi) ile ateş açılıyor. Askerimizi öldürmek üzere en ağır silahlardan biridir. 'O ateş eden sen miydin diyor', 'evet bendim diyor.' Düşünün beş dakika önce kendilerini öldürmek üzere ağır silahla ateş eden bir terörist karşılarında ve bizimkiler, bir taraftan ayağına pansuman yapıyorlar bir taraftan da Mehmetçikimizin birisi sırtına kendi montunu veriyor. Hatta mont düşüyor, kayıyor tekrar düzeltiyor. Yani şefkate ihtiyacı olduğunda, gücü azaldığında ona kesinlikle el kaldırmayan, kötülük yapmayı asla düşünmeyen ama milletine, bayrağına, ülkesine de bir hareket olduğunda bambaşka kişilere dönüşüp 276 kiloyu kaldıracak hale gelen bir milleten söz ediyoruz."

Toprak, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine de değinerek, 15 Temmuz'un millete ve demokrasiye karşı korkunç bir kalkışma olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

 

"Asker kıyafetleri giymiş, alçaklar diyelim. Onlara asker falan denilemez çünkü şerefli ordumuzun tırnağı dahi olamazlar. Orada da Edirne'de, Ankara'da, İstanbul'da nasıl tepki verildiyse buna Hakkari'de aynı tepki verildi. Milletimiz Türküyle Kürdüyle Lazıyla genel olarak Türk milleti dediğimiz milletimiz böyle bir millet. Bu kadar saldırıya rağmen, bu kadar bizi zayıf düşürme çabalarına rağmen bu durumdayız. Şükürler olsun ki biz öyle bir milletiz ki tarihten beri tek yumruk, tek güç halinde memleketimizi ileriye taşıyoruz ve şu anda ekonomisi en hızlı büyüyen, teknolojisi en hızlı gelişen, ilim, tıp, fen alanlarında hızlı adımlarla giden, ordusu dünyanın ilk iki üç ordusu içinde sayılan, disiplini, görev anlayışı, imanıyla böyle bir orduya sahip Allah'a şükür güçlü bir ülkeyiz."

Programda daha sonra öğretmenlerin hazırladığı "Çanakkale" tiyatrosu gösterisi, müzik dinletisi ve sinevizyon gösterimi sunuldu.

Programa, Vali Toprak'ın eşi Dr. Funda Toprak, Vali Yardımcıları Bekir Abacı ve Mehmet Nurullah Karaman, Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Hakkari temsilcileri, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

Editör: Haber Merkezi